TANITIM

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılından bu yana öğrenci almaktadır. Program ders içerikleri 2022-2023 Eğitim yılı itibariyle güncellenmiş olup "Mobil Programlama" ve "Oyun Programlama" gibi güncel konuların dersleri programa zorunlu ders olarak eklenmiştir. Ayrıntılı ders bilgileri için tıklayınız. Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. İşyeri Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).

Bilgisayar Programcılığı Programından mezun kişiler yazılım geliştirme firmalarında, web tasarım şirketlerinde, teknik servislerde iş imkanına sahiptir. Hem kamu hem de özel sektörde görev alabilen bilgisayar programcıları, kendi iş yerlerini de açarak danışmanlık yapabilirler. Özel sektörde bilgi işlem departmanlarında da meslek sahibi olmaları mümkündür. Bilgisayar programcılığı iş imkanı geniş bir alanı kapsar. Yazılım şirketleri ve program yazan firmalarda iş imkanı mevcuttur. 

MİSYON

ISUBÜ Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü; güncel ve nitelikli bilgiye sahip, iş dünyasının aradığı kriterlere uygun, iş birliğine açık, teknolojik değişimleri yakından takip edebilen, fırsatları iyi değerlendirebilen meslek elemanları yetiştirmektir.

VİZYON

ISUBÜ Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü; çağdaş bir yönetim ve eğitim sistemini benimseyen, ulusal ve uluslararası alanda aranan, rekabet gücü yüksek kaliteli bir eğitim öğretim kurumu olmaktır.

Bilgisayar Programcılığı programndan mezun olarak DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile dikey geçiş yapılabilecek lisans programları şöyledir:

         -Bilgisayar Mühendisliği

         -Bilgisayar Bilimleri

         -Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

         -Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 

         -Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

         -Bilgisayar-Enformatik

         -Bilişim Sistemleri Mühendisliği 

         -Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 

         -Endüstri Mühendisliği 

         -Fizik

         -Fizik Mühendisliği

         -İstatistik

         -İstatistik ve Bilgisayar Bilimler

         -Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

         -Matematik ve Bilgisayar Bilimleri 

         -Meteoroloji Mühendisliği 

         -Uzay Mühendisliği 

         -Yazılım Mühendisliği