TANITIM

Küresel ekonomide ve ülkemizde büyük bir ivme kazanarak en hızlı büyüyen dinamik sektörlerin başında sivil havacılık gelmektedir. Dünyada havayolları tarafından taşınan yıllık yolcu sayısının artmasıyla birlikte, çok sayıda havayolu şirketi sektöre katılmakta ya da var olan havayolları uçtuğu destinasyonların sayısını arttırmaktadır.

PROGRAMIN AMACI

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik takım çalışmasına yatkın, müşteri ilişkileri kuvvetli, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip, dinamik ve operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim personel yetiştirmektir.

KMYO SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİ

KMYO Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 60 öğrenci kontenjanı ile açılmıştır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ise, isteğe bağlı hazırlık eğitimine geçmiştir. Kabin Hizmetleri programında verilen derslerin daha verimli olabilmesi için yüksekokulumuzda kadrosu bulunan öğretim elemanlarından destek alınmaktadır. Ayrıntılı ders bilgisi için tıklayınız. Program derslerinde gerektiğinde bilgisayar laboratuvarı kullanılarak görsel eğitim verilmekte ayrıca Kabin Hizmetleri laboratuvarımız ile uygulamalı olarak kabin içi eğitimler verilmektedir. 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN İŞ İSTİHDAMLARI

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programından mezun olanlar, “Kabin Memuru” unvanını alacaktır. Havacılık sektöründeki gelişmeler paralelinde öğrencilerimiz eğitimlerini ve kişisel gelişimlerini başarı ile tamamlamaları neticesinde rahatlıkla havayolu şirketlerinin Genel Müdürlükleri, Yurt içi ve Yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketleri, Yabancı Havayolu şirketleri, Sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketler bölümün istihdam alanlarını oluşturmaktadır.

EĞİTİM PROGRAMI SÜRESİNCE EDİNECEĞİ BECERİ VE ALIŞKANLIKLAR

Programda sadece teorik dersler değil aynı zamanda uygulamalı yürütülen dersler de bulunmaktadır. Kabin memuru, bir uçuşun başlayıp bitişine kadar kabinde yolcuların konforlu, emniyetli ve havacılık kurallarına uygun bir seyahat geçirmelerini sağlayan eğitimli uçak mürettebatıdır.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

  • Havacılık Yönetimi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik