Öğr. Gör. İhsan DOSTUÇOK

Bölüm Başkanı

TANITIM

İklimlendirme-Soğutma Programı 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında 28 öğrenci ile öğretime başlamıştır. 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında 5 öğrencisi ile 2. Öğretim İklimlendirme-Soğutma Programı açılmıştır.

 

2003-2004 eğitim öğretim yılı itibariyle 1. Öğretimde toplam 40 öğrencisi, 2. Öğretimde toplam 4 öğrencisi mezun olan İklimlendirme-Soğutma Programı'nda, şu an 2004-2005 eğitim-öğretim yılı toplam öğrenci sayısı 1. Öğretimde toplam 85, 2. Öğretimde toplam 23 öğrenciye ulaşmıştır.

 

Okulumuz İklimlendirme-Soğutma Programı 30 Mayıs 2002 tarihinde tamamlanan Meslek Liseleri ile Meslek Yüksekokulları arasında devamlılığı ve bütünlüğü sağlayacak olan MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları müfredat geliştirme projesi çerçevesinde Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve Isıtma Sıhhi Tesisat Bölümünden mezun öğrencileri sınavsız olarak almaya başlamıştır.

 

Endüstriyel alanda çalışan iklimlendirme teknikerleri, her türlü ısıtma ve soğutma uygulama alanlarında, bilgisayarlı tasarım ve üretim yöntemleri konusunda temel bilgi ve beceriye sahip olarak okulumuzdan mezun edilmektedirler.

 

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz serbest piyasada yokluğu oldukça fazla olan ve hissedilen mühendis ve teknisyen arasındaki ara eleman yetersizliğine cevap verecek şekilde her türlü inşaatın klima ve ısıtma sistemlerinin projelendirilmesi ve şantiye safhasındaki klima tesisatları ile ısıtma tesisatlarının inşaa ve montaj işlerinde bilfiil çalışabilmektedirler. Ayrıca her marka beyaz eşya servislerinde soğutma elemanı olarak bakım ve montaj sektöründe çalışan veya kendi işyerini açabilecek şekilde tekniker diplomasına sahip elemanlar mezun edilmektedir. Mezun etmiş olduğumuz öğrencilerimizden halen ülkemizin büyük inşaat firmalarında taşeron firma çatısı altında yurtiçi ve yurtdışında çalışan, kendi işini kurup ısıtma ve soğutma tesisatları döşeyen, klima ve servis bayiliği olan, soğutma grubu işlerini kendi firmaları vasıtasıyla üretip montaj yapabilen, beyaz eşya servislerinde klima montaj ve bakım servisliğinde kendisini serbest piyasaya kabul ettirmiş birçok öğrencimiz mevcuttur.