KMYO UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI HAKKINDA
Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı, 2018/2019 Eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlamıştır.
Uçak Teknolojisi (ön lisans) eğitimini icra edebilmek için Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamakve Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs) gerekmektedir.
MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN İŞ İSTİHDAMLARI
Programından mezun olan öğrenciler, “Uçak Teknikeri ” ünvanını alacaktır. Özellikle havacılık ve ulaştırma sektörünün gelişimi göz önüne alındığında istihdam olanağı çok yüksektir.Programdan mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Sivil hava araçlarının bakım ve onarımını yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından SHY-145 adı ile yetkilendirilmiş işletmelerde, devlet (askerî/polis) hava araçlarının bakım ve onarımını yapan işletmelerde, havacılık sektörü için SHGM onaylı veya onaysız üretim yapan firmalarda, havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, bakım-planlama ilgili bölümlerde görev yapabilirler.
EĞİTİM PROGRAMI SÜRESİNCE EDİNECEĞİ BECERİ VE ALIŞKANLIKLAR
Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programında öğrenciler ön lisans düzeyinde 2 yıllık bir eğitim almaktadırlar. Gördükleri dersler ve staj öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin alt yapısını oluşturmaktadır.
Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programındaki 2 yıllık eğitim süresince öğrenciler Temel Elektrik, Temel Uçak Bilgisi, Uçak Malzemeleri, Uçak Yapıları ve Sistemleri, Pistonlu ve Gaz Türbinli Motorlar gibi teorik dersler almakla birlikte, staj döneminde uygulama yapma imkanı bulabilmektedir. Programın ayrıntılı ders bilgileri için tıklayınız.
DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler branş karşılığı olan bölümlere Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıda isimleri belirtilen Lisans Bölümlerine devam edebilmektedirler.
- Elektrik Mühendisliği
- Elektrik-Elektronik Mühendisliği
- Elektronik Mühendisliği
- Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
- Enerji Sistemleri Mühendisliği
- Enerji Yönetimi
- Havacılık Elektrik ve Elektroniği
- Havacılık ve Uzay Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Otomotiv Mühendisliği
- Pilotaj
- Uçak Bakım ve Onarım
- Uçak Elektrik ve Elektroniği
- Uçak Gövde ve Motor Bakımı
- Uçak Mühendisliği
- Uzay Mühendisliği