TANITIM

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın amacı ve temel hedefi, ulusal ve uluslararası havacılık kuruluşlarında istihdam edilmek üzere, işletme ve havacılık bilgileri ile donatılmış adaylar yetiştirmektir.

Havayolu ve havacılık yönetimi temel bilgisine sahip mezunlar yetiştirme amacı ile programda, işletme dersleri ve temel havacılık dersleri eş güdümlü verilmektedir. Ayrıca, bölümün havacılık sektörü ile kurmuş olduğu yakın iş birlikleri öğrencilerin mezuniyet öncesi iş hayatı ile tanışmasına olanak sağlamaktadır.

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. İşyeri Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).

MİSYON

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın misyonu; akademik ve eğitsel olarak sürekli gelişerek, havacılık işletmeciliği alanında, çağın gerektirdiği ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte, uygulama ağırlıklı eğitim ve öğretim vermektir.

VİZYON

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın vizyonu; günümüzün gereklerine ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun olarak, öğrencilerimizi mesleki ve bilişsel olarak geliştirmek, analitik düşünebilen, sektörün beklentilerini bilen, sürekli gelişime açık bireyler yetiştirmektir.

KARİYER OLANAKLARI

Programda eğitim alan öğrenciler öğrenim sürecinde havalimanları, yer hizmetleri şirketleri, havayolu şirketleri, havacılık sektörüne destek hizmet sağlayan işletmeler ve havayolu turizm acentelerinde staj, uygulama olanakları ve mezuniyet sonrası istihdam olanağı bulabilmektedirler. Bununla birlikte, programı başarı ile tamamlayan öğrenciler dilerlerse dikey geçiş sınavı ile eğitimlerini çeşitli bölümlerde 4 yıllık lisans eğitimine tamamlayabileceklerdir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilecektir;

  • Havacılık Yönetimi
  • Turizm İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik
  • İşletme
  • Yönetim Bilişim Sistemleri