Yüksekokulumuzun kurulu bulunduğu bölgenin coğrafik yapısı nedeniyle Türkiye'nin her bölgesine karayolu, havayolu ve demiryolu ile 24 saat ulaşım imkânına sahip olması bir cazibe yaratmakta ve tercih edilme oranımızı yükseltmektedir. Merkez Yerleşkemizin de yer aldığı Isparta il merkezine çok yakın olmamızın (35km) avantajıyla öğrencilerimiz, Üniversitemizin bütün kütüphane, bilgisayar, mediko-sosyal, spor alanları gibi bilimsel ve sosyal imkânlarını her zaman diliminde kullanma fırsatına sahip olabilmektedirler.

Yurdun her köşesine ulaşım imkânından dolayı, ulaşım yönünden hiç bir sıkıntımız yoktur. Özellikle Afyon - Denizli - Burdur - Antalya ve Isparta yol kavşağında bulunmasıyla ulaşım çok kolaydır. İlçemizden Isparta'ya her saat toplu taşıma seferi bulunmaktadır. Ayrıca ilçemiz merkezinde Demiryolu ulaşımı mevcuttur. İlçemiz, Isparta Süleyman Demirel Havalimanına da 15km mesafededir.

İlçemizde 400 kişi kapasiteli devlet yurdu bulunmaktadır.  Yine İlçemizde birçok özel yurt ve pansiyon bulunması ile birlikte, öğrencilerimizin kiralamak suretiyle konaklayabilecekleri çok sayıda Apart daire de bulunmaktadır. İlçemiz özelinde okulumuza kaydolan öğrencilerimizin barınma sorunu bulunmamaktadır.