Yayın Tarihi: 06.02.2024 17:54
  • Tek ders sınavı ile önemli tarihler ve başvuru süreci aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Süreç

Tarihler

Tek Ders Sınavları Başvuruları

7 Şubat 2024 Çarşamba

Tek Ders Sınavları Başvuruları Değerlendirmeleri ve Sonuçların İlanı

8 Şubat 2024 Perşembe

Tek Ders Sınavlarının Yapılması

9 Şubat 2024 Cuma -Saat:11.00

Sınava nasıl Başvurabilirim ?

• Tek ders sınavı başvurunuzu Öğrenci Bilgi sistemine Giriş yaptıktan sonra "Tek Ders Başvuru" bağlantısından karşınıza gelen başarısız derslerinizi "KAYDET" butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.
  • Sistemden başvuru yapamayan öğrenciler Tek Ders Başvuru Formunu Doldurup birim öğrenci işlerine teslim edebilirler. Form için tıklayınız.
  • Önemli NOT: Daha Önce Tek Ders Sınav Hakkından Yararlanan Öğrenciler Bir Daha Tek Sınavına Giremezler.

Sınava Giriş Şartları Nelerdir ?

• Öğrenciler sadece bir başarısız dersi (FF) olması durumunda başvuru yapabilecektir. Sisteme başvuru yapmanız yeterlidir.
  • Tek ders başvuruları için mezun durumunda olan öğrenciler staj dersi hariç önlisans en az 112 AKTS kredilik dersi almış olması gerekmektedir. Başvuru için en az 2.0 Genel Not Ortalaması şartı bulunmaktadır.

• Devamsızlıktan (NA) ile başarısız olunan derslere başvuru yapılmamalıdır.