Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:03
Üniversitemiz de Isparta-Yeşilay Derneği’nce “bağımlılıklarla mücadele” konusunu ele alan bir seminer düzenlendi.
Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan yüksekokulu müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Melik Ziya YAKUT, seminerde işlenecek konuların günümüzde tüm bireyleri ilgilendirdiğine dikkat çekti.
Daha sonra Isparta-Yeşilay Derneği Eğitim Başkanı Öğr. Gör. Ahmet AYDIN  “Aile” kavramına vurgu yaparak sağlıklı bir toplumun temelini ailenin oluşturduğunu söyledi. Aile bağları ve ilişkilerinin ne kadar iyi olursa bireylerin, mutlu ve topluma yararlı olacağını belirtti. Aydın, daha sağlıklı bir toplum için eğitimli birey sayısının artması gerektiğini de vurgu yaptı.
Madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma hakkında öğrencileri bilgilendiren Aydın, maddeye başlamadan önce “Korku” ve “Merak” duygularının oluştuğunu merak duygusunun ağır gelmesi halinde olumsuz sonuçların yaşandığını belirtti. Günümüzde gençleri tehdit eden kötü alışkanlıkların başında gelen madde bağımlılığından korunma yollarına değinirken gençleri daha bilinçli hareket etmeye davet etti.