MEZUN OLAN ÖĞRENCİNİN YAPMASI GEREKENLER       :

- Öğrenci öğrenci işleri bürosuna öğrenci kimlik kartı ve nüfus cüzdan fotokopisi ile müracaat eder. Kimlik kartını kaybeden öğrenci herhangi bir gazeteye verdiği kayıp ilanını öğrenci işlerine getirmek zorundadır. Gazete ilanını getirmeyen öğrencilere işlem yapılmaz.

- Öğrenci ilişik kesmeden önce Depo/Ambar/Ayniyat/Laboratuar/Kütüphane ve harç ilişiğinin olmaması gerekir.

- Önce Geçici Mezuniyet Belgesini alan öğrenci, Diplomasını almaya geldiği zaman almış olduğu Geçici Mezuniyet Belgesinin aslını iade etmek zorundadır. Şayet Geçici Mezuniyet belgesi kayıp ise Üç gün ara ile Ulusal Gazetelerin birine iki defa kayıp ilanı vererek ilanları  öğrenci işlerine getirmek zorundadır. İlanı getirmeyen öğrencinin işlemleri yapılmaz.

- Başkasının adına Geçici Mezuniyet Belgesi ve Diploma alabilmek için, öğrencinin noterden vekalet vermesi, öğrencinin kimlik kartını vekaletnamenin aslını ve Geçici Mezuniyet Belgesi ile diplomayı alacak kişinin de nüfus cüzdanının fotokopisini getirmesi zorunludur.

MEZUNİYET BELGESİ, DİPLOMA VE DİPLOMA EKİNİN KAYBEDİLMESİ         :

- Mezuniyet Belgesini ve Diplomasını kaybedenler Ulusal gazetelerin birine üç gün ara ile iki kez verilen kayıp ilanı suretleri ve dilekçe ile Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne başvurur.(Yenisi düzenlenir.)